صفحه اصلی / فرهنگی و آموزشی / معضل بیکاری و راه اندازی مشاغل خودرویی

معضل بیکاری و راه اندازی مشاغل خودرویی

من بیکارم سرمایه هم ندارم چه کنم؟

تحصیلاتم را به پایان رسانیده ام اما هیچ کاری برای انجام دادن ندارم. چه کنم؟

دانشجو هستم اما امیدی برای آینده ام ندارم. می خواهم ازدواج کنم اما با این وضعیت بازار و اشتغال نمی توانم چه کنم؟

این ها سوالاتی است که ذهن بسیاری از جوانان را مشغول به خود کرده است. همه می دانیم که بیکاری در بین جوانان ایرانی تقریبا اپیدمی شده و درصد بالایی از نیروهای بالقوه کار، از فارغ التحصیلان دانشگاهی در مقاطع مختلف گرفته تا افراد با تحصیلات پایین از این مشکل بزرگ رنج می برند. این موضوع به شهر و منطقه خاصی مربوط نیست و جنسیت خاصی را هم شامل نمیشود. فقط از آنجا که حقوق پرداختی به خانم ها معمولا کمتر است و معمولا دقت بیشتری در کارهای خود دارند کمی بازار کار منشی گری و بازاریابی برای این قشر از افراد بیکار مناسب تر است.

اما سوالی که مطرح می شود این است که چه باید کرد؟ آیا باید دست روی دست گذاشت و در خانه نشست و با شبکه های اجتماعی مشغول بود؟ آیا باید مدام غر زد و دولت و مسئولان را مقصر دانست و منتظر معجزه ماند؟ آیا با این نوع نگرش به زندگی و شغل مشکل بی کاری حل میشود؟

در ادامه پیشنهاداتی ارائه می شود که می توان در حوزه خودرو، مشغول به کار شد. پس با ما همراه باشید!

  • اولین پیشنهادی که می شود این است که فرد بیکار بدون در نظر گرفتن میزان حقوق و دستمزد به کاری مشغول شود. به قول معروف، کار از دل کار بیرون می آید و با منتظر ماندن هیچ گاه مشکلی حل نشده پس آستین ها را باید بالا زد و به مراکز مختلف خدماتی خودرو، از تعمیرگاه تا کارواش و فروشگاه های لوازم یدکی و حتی آپاراتی مراجعه نمود و حتی با دسمتزد بسیار کم مشغول شد. کار در مراکز تعمیراتی خودرو این مزیت را دارد که می توان تجربه کسب کرد و برای آینده از آن تجربه بهره برد. تعمیرات جلوبندی، ترمز و کلاچ، تعویض روغن و لاستیک شاید ساده تر از برق و مکانیکی موتور به نظر برد اما نیاز به کسب تجربه فراوان دارد. سعی کنیم در هر جا که هستیم اولا خوب یاد بگیریم و کسب تجربه کنیم ثانیا قبل از کسب تجربه کافی، اقدام به راه اندازی کسب و کار مستقل نکنیم! اوستای ماهر، کسب تجربه زیاد و تلاش برای بهتر شدن سه فاکتوری است که می تواند زمان اوستا شدن خودمان را کاهش دهد.
  • اگر سرمایه ای داریم و می توانیم مغازه ای باز کنیم، به هیچ وجه قبل از کسب تجربه و دانش کافی، اقدام به زدن مغازه و انجام فعالیت های خدماتی خودرو ننماییم. باید بدانیم که انجام کارهایی هم که بسیار ساده به نظر می رسند، مثل چسباندن برچسب دودی بر روی شیشه اتومبیل خلق الله، نیاز به تجربه دارد چراکه هم کار ساده، ظرافت خاص خودش را دارد.
  • تفکر پشت میز نشینی و شأنیت مشاغل را از خودمان دور کنیم. باید بدانیم دوره پشت میز نشینی عملا تمام شده و جز ازمابهتران و آقازاده ها و یقه سفیدهای متصل، کسی نمی تواند این گونه مشاغل را به چنگ بیاورد. پس اگر به جایی وصل نیستیم همین امروز آستین را بالا بزنیم و با پدیده شوم بیکاری مقابله کنیم. فراموش نکنیم که جز خودمان کسی نمیتواند مساله بیکاری را حل کند. معضل بیکاری هم با تلگرام بازی و زدن کانال و گروه و ارسال استیکر، حل شدنی نیست!
  • نکته مهم اینکه با این همه خودروی بی کیفیت که خودروسازان درپیت مملکت به مردم قالب می کنند، حوزه خدمات خودرو می تواند یک حوزه پردرامد باشد. فقط انصاف و مروت و کنار نگذاریم و تلاش کنیم تا می شود خرج مردم را کم کنیم! بنده اصلا موافق ارزان فروشی نیستم؛ بالاخره اجاره مغازه و خرج زندگی افراد باید از همین راه تامین شود اما با گرانفروشی و گذاشتن کلاه سر خلق الله هم به شدت مخالفم! شما در نظر بگیرید که با این وضعیتی که قشر تعمیرکار خودرو راه انداخته اند که مردم به هیچ کدامشان اعتماد ندارند، بهترین زمان برای خوب کار کردن است تا در مدت زمان کمی به شهرت برسیم و تعداد مشتریانمان زیاد شود. فراموش نکنیم که از اصول اولیه بازاریابی این است که خدمات خوب با کیفیت در زمان کوتاه و با قیمت مناسب باید به مشتری تحویل شود. در اینصورت تعداد درخواست هایمان به مرور زیاد و زیادتر میشود و این سود بیشتری است که عایدمان میشود.
  • از طمع بپرهیزیم! یکی از بزرگترین مشکلات این روزهای کشور، طمع بسیاری از مسئولان و مردم است که گریبان جامعه را گرفته! به قول قدیمی ترها، طمع سه سوراخ دارد که هر سه سوراخ آن خالی است! انسان طمع گر به هیچ چیزی نخواهد رسید. بسیاری از تعمیرکاران این روزهای ما با طمع، تلاش می کنند تا پول بیشتری از مردم بگیرند.

از همه کسانی که در حوزه راه اندازی مشاغل خدمات خودروی تجربه دارند درخواست می شود که در زیر همین مطلب تجربه خود را با بقیه به اشتراگ بگذارند. فراموش نکنیم که دست در دست هم دهیم به مهر میهن خویش را کنیم آباد! باید یاریگر یکدیگر باشیم. اندازه بازار خدمات خودرو آنقدر بزرگ هست که نباید هیچ کداممان از رقیب بهراسیم! فعالیت در مشاغل مرتبط با خودرو می تواند تا حدی برای علاقمندان به خودرو، معضل بیکاری را از بین ببرد و کمرنگ کند.

سید حسین قائم مقام

معضل بیکاری و راه اندازی مشاغل خودرویی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *